Fotoalbum van 2020

Heb jij misschien nog leuke foto's voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto's staan hier in Google's Photo en Google+. Die foto's zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto's nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto's van deze pagina staat.

1e En Cavant Schermtoernooi 2020, 7 & 8 maart

VOLENDAM - Enno en Enli hebben een verslagje gestuurd van hun belevenissen.

Hier Enli:


Vandaag heb ik geschermd op de eerste En Cavant schermtoernooi in Volendam. Er was een redelijk goede opkomst van 9 mannen en 9 vrouwen. We werden gescheiden na de eerste poule, maar het was leuk om de eerste paar partijen met de mannen mee te schermen.

Door het corona virus werd geadviseerd rond en na de partijen geen handen te geven. Het was grappig om te zien hoe iedereen het moest doen met elleboog high-fives en andere alternatieven. Na een lange dag ben ik op de 2e plaats geŽindigd.En Enno schreef:


In Volendam schermde ik mee met de senioren. Er werden twee poules geschermd, de eerste gemengd met de dames en de tweede met de heren alleen. Met beide eindigde ik 5e.

De mensen die na de poule achtste en negende waren moesten tegen elkaar schermen. De tweede ronde was erg goed gegaan, alhoewel hij op het eind erg goed terug kwam, de score was 15-10. De halve finale was vlak daarna en mijn energie was daarmee ook niet meer honderd procent, ik verloor uiteindelijk met 7-15. De uitslag was een 3e plek van de 9 en ik ben erg tevreden.


Allebeide: hartelijk gefeliciteerd met jullie podiumplekken! En grote dank voor jullie verslagen.

Hier de foto's.

Adlercup, 29 februari & 1 maart - Duitsland

BIELEFELD - Grote opkomst uit Surtout: Enno, Enli, Japser, Thijmen en Christian!

Resultaten:

Enno wint de 1e plek van de U13

Enli wint de 1e plek van de U20

Christian wint de 3e plek van de Senioren

Jasper en Thijmen eindigen op plek nummer 5 en 10 van de U17,

Hier de uitslagen.

Enno heeft een verslag gemaakt van deze dag:


Gisteren heb ik geschermd in Bielefeld, Duitsland, U13. In tegenstelling tot andere Duitse wedstrijden waren er gister maar weinig schermers: 8 mensen. Dat vond ik best wel jammer. In de poule had ik alles gewonnen waarna ik nummer 1 stond, en ik had daardoor ook de eerste ronde vrijstelling gekregen. De eliminatie daarna was gelijk de halve finale die ik zonder veel problemen had gewonnen. In de finale werd het wel even spannend maar ik won daarna toch met 10-6. Ik werd uiteindelijk eerste en ik was tevreden met mijn dag.


Mooi resultaat Enno!


De foto's vindt je hier.

De 2e dag speelde Enno bij de U15. Daar kon hij zijn tanden goed in zetten - dat lees ik uit zijn verslag:


Vandaag schermde ik weer in Bielefeld, maar deze keer de U15. De poule was best een uitdaging maar ik stond daarna toch nog net eerste. De eerste ronde eliminatie kreeg ik vrijstelling en de ronde daarna was niet erg lastig. In de halve finale moest ik schermen tegen een erg goede schermer en die had ik net verloren met 13-15, dat vond ik dus erg jammer. Ik werd uiteindelijk derde.


Weer gefeliciteerd Enno, wat moet dat een spannende wedstrijd zijn geweest getuige de uitslag met maar 2 punten verschil!


Hier het verslag van "Nederlands Schermnieuws" van Facebook:

Enli en Enno Chiang kwamen ook op dag 2 in actie in Bielefeld. Enli bij senioren dames sabel en Enno bij de jongens U15. En beiden gingen vandaag weer met een medaille naar huis!

Enli begon haar dag met vijf winstpartijen in de poule. Vervolgens won Enli met 15-2 van Charlize Wegner (GER), 15-5 van Clara Pohl (GER) en in de finale versloeg Enli Anja Kraus (GER) met 15-7. Enli gaat dus met twee gouden medailles naar huis!

Enno begon in een grote poule unique met tien schermers. Van de negen partijen wist Enno er acht te winnen. Na vrijgesteld te zijn in de T16, wint Enno met 15-6 van Clemens Dominik DŲcker (GER) in de T8. In de halve finale verliest hij met 15-13 van Max Wortmann. Naast het goud van gisteren, komt er vandaag dus een mooie bronzen medaille bij!

Gefeliciteerd Enli en Enno!


EK Junioren, 29 februari - KroatiŽ

POREČ - De helft van de mannelijke sabreurs uit Nederland komen uit onze vereniging: Dirk-Jan en Quinton!

Dirk-Jan speelt een sterke poule en wint 5 van de 6 partijen. Hij speelt tegen een Brit, Tsjech, Bulgaar, Belarus (Wit-Rusland), Pool en een Duitser. Quinton speelt tegen een Pool, Oostenrijker, Bulgaar, Italiaan, Sloveen en Roemeen. Alleen van de Bulgaar wint hij. Van alle andere wedstrijden komt hij net 1 of 2 punten te kort. Daarmee is Dirk-Jan door naar de eliminatie rondes, Quinton helaas net niet.

Dirk-Jan speelt daarna in tableau 64 tegen de Turkse Muhammed Kalender. Dirk-Jan haalt helaas niet meer dan 8 punten en verliest daarmee deze partij.

Resultaten:

Dirk-Jan eindigt op de 33e plek

Quinton eindigt op de 54e plek.

De andere 2 deelnemende Nederlanders eindigen op de 51e en 64e plek.


Maandag 2 maart zijn er equipe toernooien, daar doen de Nederlandse jongens aan mee. 

Uitslagen komen zal ik hier nog aan toevoegen.

De deelnemers van de Nederlandse equipe.

vlrn: Bote, Quinton, Jimmy, Dirk-Jan

12e Internationale Delftse Tegeltjestoernooi, 23 februari

DELFT - Vandaag deed Enli bij de dames mee en Thijmen en Jasper bij de Heren.

Enli behaalde in de poule 3 V, in de 1e eliminatie won ze met 15-1 en in de 2e eliminatie met 15-13 waardoor ze in de finale kwam, helaas verloor ze die met 15-13.

Enli behaalde daarmee een hele mooie 2e plaats.

Bij de Heren wonnen Thijmen en Jasper allebei 4 partijen in de poule. Helaas verloor Jasper met 15-7 in de 1e eliminatie maar ging Thijmen door nadat hij won met 15-11. De 2e eliminatie verloor hij helaas met 15-9.

Thijmen kwam hiermee op de 5e plek en

Jasper eindigde als 9e. Hele mooie plekken gezien het sterke veld met ook veel senior spelers.

Ook deed Surtout mee met de equipe sabel. Jasper was helaas gewond maar gelukkig werden wij ondersteund door Atilla Overbeeke Ze deden een poule unique, waarvan zij 3 partijen wonnen en daardoor op de 2e plek eindigden Top gedaan!!!

Hier de link naar de foto's.

Uitreiking Sportpenning 2019, 12 februari

APELDOORN - Woensdagavond 12 februari 2020 om 20:00 uur vond het Sportgala 2019 in Apeldoorn plaats in Schouwburg Orpheus. Vier van onze jeugdleden mochten daarbij een Apeldoornse sportpenning in ontvangst nemen! Zo’n sportpenning krijg je natuurlijk niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen! In Alkmaar in het weekend van 8/9 juni hebben Enli, Enno, Isabella en Dirk-Jan allemaal goud in de wacht gesleept:

Enli Chiang: 1e NJK Cadetten

Enno Chiang: 1e NJK Benjamins

Isabella Slikker 1e NJK Benjamins

Dirk-Jan Bouwman 1e NJK Junioren.

Voorafgaand aan het officiŽle programma, mocht Surtout schermdemonstraties geven in de foyer van Orpheus. We mogen terugkijken op een geslaagde avond en hopen volgend jaar weer met Surtout in de schijnwerpers te staan.

Hier de foto's.

Sabre of Bonn, 8 februari - Duitsland

BONN - Enno stuurde ons dit verslag: dank je wel Enno, fijn dat je verslag doet.


Vorige week zaterdag had ik een toernooi in Bonn, Duitsland. De eerste categorie waar ik bij meespeelde was de u13. Zelf vond ik de poule best goed gaan, maar er waren ook heel wat punten die nůg beter hadden kunnen gaan. Mijn uitslag na de poule was 3e waar ik best wel tevreden mee was. Ik was de eerste eliminatie ronde vrijgesteld en de tweede won ik zonder veel problemen. De derde was tegen een jongen die ik best goed kende, dus dat was best jammer. Maar ook die had ik gewonnen met een mooie score. In de halve finale moest ik tegen ťťn van de beste jongens van de u13 en ik had niet verwacht dat ik het ruim zou kunnen winnen: 10-6. In de finale werd het me nog lastiger gemaakt maar ook die won ik met 10-6 Uiteindelijk werd ik bij de BŲnner sabel nummer 1.


Geweldig, goed bezig Enno!

Hier de foto's uit Bonn.

SISTA US, 26 januari

AMSTERDAM - Enli en de heren: Christian, Thijmen, Jasper, Quinton en Dirk-Jan deden met deze eerste sabeldag ooit van dit nieuwe SISTA US toernooi. Let wel: een het is een senioren toernooi, dus Jasper en Thijmen schermen zitten hier twee leeftijdscategorieŽn vanaf!

Maar wat een mooi resultaat is er behaald. 

Bij de dames is Enli 2e geworden

Bij de heren senioren: Dirk-Jan 1e, Quinton 7e, Jasper 13e Thijmen 14e, Christian 22e geworden.

Gefeliciteerd met jullie resultaat! Hier de foto's van het podium.

Dames Senioren resultaten.

Heren Senioren resultaten.

Nationale trainingsstage Sabel, 25 januari

ARNHEM - Vandaag waren Enli, Enno, Thijmen, Jasper, Dirk-Jan Bouwman en Quinton Faas op trainingsstage in Arnhem, onder begeleiding van Arash Sheikh L'escrime, Yoslier Salgado en Georges Derop. Morgen gaat deze groep naar Amsterdam voor het Sista toernooi! Veel succes allemaal. foto

Crocodil of Kenten, 19 januari - Duitsland

BERGHEIM - Vandaag vanuit Kenten in de gemeente Bergheim, ter hoogte van Maastricht, net geen 2 uur rijden vanaf Apeldoorn kwamen voor Surtout uit: Enno, Jasper en Lars.

Hier het verslag van Rob:


Onze mannen gingen vol goede moed naar Kenten. Mooi Sabeltoernooi U15. In de Poules ging het erg goed en met veel gewonnen partijen gingen ze naar de eliminaties. Lars moest als eerste aan de bak, hij ging te keer en sloeg zijn tegenstander met 15-5 van de baan. Ook Enno en Jasper lieten zich gelden en wonnen heel overtuigend van hun tegenstanders. Volgende eliminatie stond al weer op de planning. Lars trad weer als eerste aan. Helaas verloor hij met 15-5 van wat uiteindelijk de kampioen werd. Jasper en Enno gingen nog even door en maakte een slachtveld van de wedstrijden en wonnen weer overtuigend. Beide weer door naar de volgende eliminaties. Hier kwamen ze hun meerdere tegen. Jasper moest tegen de uiteindelijke kampioen en verloor met 15-8 en Enno verloor ook met 15-8. Jammer, maar het was een mooi toernooi met Lars op de 16e plaats, Enno 8e en Jasper op de 7e plaats. We hebben de naam van Surtout weer laten gelden.


mooie resultaten heren! En dank aan Rob voor het verslag.

Hier de link naar de foto's.


JeugdPuntenToernooi, 18 januari

WAGENINGEN - Het eerste JeugdPuntenToernooi dit jaar is hier in het mooie ruime sportcomplex de Vlinder. Met onze scheidsrechter Enli zijn Adriana, Diese, Ekatherina en Charlotte van de partij.

meer volgt vandaag...

Rob heeft hier het volgende over geschreven:


Ekatherina en Adriana gingen vol energie over de loper. Het ging erg goed en de onderlinge was ook goed. Ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Grote tegenstander was een meisje van een andere club. Niet zozeer dat ze goed was maar ze sloeg enorm hard. Ze werden er een beetje bang voor. Maar in de tweede poule herpakten ze zich. Verdedigde goed en wonnen beide. Goed gedaan dames. Diese en Charlotte deden het ook goed. Ze wonnen beide een wedstrijd en dat als je weet dat ze net beginnen met schermen, goed gedaan dames, ga zo door.


Dank voor Enli voor het scheidsen, Rob voor het verslag en de foto's en de dames natuurlijk voor hun inzet!

Hier de link naar de foto(s).

Ferrum Vetus, 12 januari

HOOFDDORP - Het Ferrum Vetus toernooi, daarvan staat de naam voor "oud ijzer". Omdat de schermsport met ijzeren wapens worden gestreden en de deelnemers geen junioren meer zijn.

Christian was vandaag bij dit toernooi en deed er verslag van:


Tijdens het eerste Ferrum Vetus (Oud IJzer) toernooi van het nieuwe jaar, worden de prijzen van het voorgaande jaar uitgereikt. Er wordt met leeftijdscategorieŽn gerekend. Bij de sabel heren was ik tweede overall (Nr 1 een sympathieke Belg) en ik bleek eerste in de leeftijdscategorie waar ik in leef.

Foto 1: deelnemers heden, 12 januari. (de jongelui op de foto zijn de "Futuri"; die mogen ook meedoen, mits ze niet te goed schermen, maar daar houden ze zich niet altijd aan)

Foto 2: uitreiking fles met inhoud. Als het goed is volgt de wisseltrofee met mijn naam; die moet er nog in gebeiteld worden.


Gefeliciteerd Christian! Een eerste en een tweede plek, dat lijkt me een bijzondere prestatie!

De foto's komen hier te staan, maar dat is me nog niet gelukt... straks nog eens proberen.

Hier de link naar deze 2 foto's.