Fotoalbum van 2019

Heb jij misschien nog leuke foto's voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto's staan hier in Google's Photo en Google+. Die foto's zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto's nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto's van deze pagina staat.

Autofactor Bosch Open, 23 maart 2019

DEN BOSCH - Groot succes voor Surtout bij dit schermtoernooi, maar liefst 9 podiumplekken!

Hier de verslagen van Enno en Christian:

Enno:

Vandaag schermde ik een wedstrijd in Den Bosch, ik deed mee bij twee categorieŽn: benjamins en pupillen. Mijn doel was om bij de benjamins een eerste prijs te halen en in de pupillen veel plezier te hebben. Dat ging wel anders: De benjamins was geen verassing: eerste prijs. Er waren ook maar drie mensen. Ik ben heel trots op mezelf over de uitslag van pupillen. In de poule zaten vijf andere mensen en ik verloor er maar ťťn, beter dan ik ooit heb gedaan. Daarna werd ik vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Na de pauze moest ik tegen Atilla, ik heb nog nooit van hem gewonnen. Vandaag stond in eerst achter met vier acht, maar met wat coaching won ik met vijftien dertien. De halve finale verloor ik jammer genoeg tegen Nathan. Mijn uitslagen waren eerste en derde��

Christian:

Gewonnen bij de sabel veteranen gemengd na finalethriller 10-9 (foto). Bij de senioren 13e; tweede eliminatie tegen Dirk Jan verloren met 15-7.


Hartelijke dank mannen, voor deze verslagen. Hier de verzamelde foto's van deze dag. Hebben jullie nog meer foto's: aarzel niet en stuur ze me toe.

2e Ferrum Vetus, 10 maart 2019

ARNHEM - Christian was bij dit toernooi en doet hier verslag:

Het Ferrum Vetus toernooi voor veteranen (40 jaar en ouder) bestaat uit 5 wedstrijden per jaar. De 4 beste resultaten gelden voor het klassement. In 2018 won ik (voor het eerst) de wisseltrofee in mijn leeftijdscategorie. Gisteren werd deze uitgereikt. (zie foto).

Gisteren was de tweede wedstrijd van 2019. Na een moeizame poule had ik net geen vrijstelling en moest tegen de nr 13, uitgerekend degene waar ik in de poule uniek van verloren had. Toch werd het 10-0 (veteranentoernooien gaan tot de 10). Daarna had ik een eliminatie die met 10-2 ook volgens (mijn) plan verliep. Deze tegenstander heb ik overigens meestal wel moeite mee.

Dat schermen een bijzondere sport is blijkt uit de volgende eliminatie; de Belg waarvan ik in de poule met 5-0 won, elimineerde mij met 10-8. Hij bleek ook de uiteindelijke winnaar. Alles werd uitgeschermd, voor mij ging het vervolgens om de plek 3-4, deze won ik met 10-3. Lekker veel geschermd; 12 wedstrijden in de poule en 4 eliminaties.

Met vriendelijke groet, Christian

Hier de uitslagen en hier de foto van de wisseltrofee.

EK schermen Junioren, 24 februari - 3 maart 2019, ItaliŽ

FOGGIA - Vandaag 3 maart, de laatste dag van het EJK in Foggia. Vandaag equipe sabel, het equipe bestaat uit onze leden Dirk-Jan Bouwman en Quinton Faas, samen met Jimmy Buser en Bote Schaafsma van SCA zijn ze de de strijd aangegaan met als eerste partij Rusland, deze verloren ze met 23-45, daarna moesten ze tegen Polen, die partij verloren zij met 31-45, daarna speelden ze tegen Wit Rusland en winnen deze partij naar een spannende eindsprint van Bote! Voor de 13e of 14e plaats moesten ze tegen Bulgarije, deze verliezen ze met 45-40. Dit leverde de 14e plaats op! Morgen weer naar huis en voor Dirk-Jan en Enli voorbereiden voor het WJK in Polen.


24 februari:

De individuele wedstrijden voor jongens Junioren

Zojuist zijn de poules bij de junioren jongens sabel afgerond. Quinton Faas weet helaas geen enkele partij te winnen. Dirk-Jan Bouwman wint er twee (en verliest er ťťn met 5-4!). Dirk-Jan komt ťťn treffer te kort om zich te plaatsen voor de eliminaties.

Hier wat foto's

Op het toernooi heeft Niki Bruckner foto's gemaakt. Ik vind dit ook hele mooie foto's. We mochten de foto's op onze site zetten. Hier staan haar foto's.

Ook hebben we foto's van Erna gekregen, de moeder van Marleen. De foto's van onze jongens staan hier.


In de Stentor verscheen vanwege de EJK in ItaliŽ artikel over Schermen. Daarvoor is Quinton geÔnterviewd.

Hier de link naar dat artikel.

Roefeldagen: Enno geÔnterviewd door omroep Zutphen , 24 februari 2019

ZUTPHEN - Enno is uitgenodigd voor een interview bij de omroep Zutphen. In de studio is buurtsportcoach Melina Verheij met een aantal jonge sporters om over de roefeldag te vertellen. In fit filmpje is het Enno die ook in Zutphen traint.

Tijdens de sport-roefeldag kunnen kinderen van de basisschool actief kennismaken met allerlei verschillende sporten bij diverse sportclubs en verenigingen in Zutphen.

Hier is de link naar het interview bij de pagina van omroep Zutphen in Facebook

11e Internationale Delftse Tegeltjestoernooi, 24 februari 2019

DELFT - Vandaag werden er individuele en team wedstrijden gespeeld. Er deden maar liefst 7 Surtout leden mee!

Enli (net terug van de EK ItaliŽ), Thijmen, Tim, Robbert, Christian, Dirk-Jan en Quinton.

Bij de dames individueel wist Enli een podiumplek te bemachtigen: ze behaalde de 3e plaats!

Er waren 2 teams van onze vereniging, het mannen team (met als teamnaam: "GarÁons de Surtout") eindigde op de 2e plaats! Van harte gefeliciteerd allemaal!

Hier de link naar de foto's.

Offenes SchŁler- und Jugendturnier Wetzlar, 24 februari 2019 Duitsland

WETZLAR - Jasper heeft aan dit toernooi meegedaan. Zijn vader schreef er het volgende over:

Na een lange rit van ruim 330 km kwamen we aan in Wetzlar voor een leuk schermtoernooi. In de ochtend deed Jasper mee met de cadetten. Er verschenen 29 schermers aan de start. Zijn masker werd afgekeurd wat een tegenslag was. We konden een masker huren, maat te klein maar goed het moest maar. Met afgeknepen keel ging hij aan de slag. Het ging stroef, maar met uiteindelijk een 12e plek was het toch nog redelijk goed. Daarna aan de slag bij de pupillen. Er waren 8 schermers komen opdraven. Met een 2e plek als einduitslag gingen we weer terug naar Apeldoorn. Het was een geslaagde dag.

Tot zover het verslag van Rob.

Gefeliciteerd Jasper! Deel al je ervaringen op de club.
Hier de link naar de foto.

EK schermen Cadetten, 22 februari 2019 ItaliŽ

FOGGIA - In de categorie dames Cadetten speelde Enli tegen de sterksten van heel Europa. Na een goede poule speelde ze de eliminatie tegen de franÁaise Lorina Essomba. Die was net even een tikkie sterker want die ging er helaas met de winst vandoor: 15-10. Enli eindigde op dit Europese toernooi op een mooie 40e plek.

3e Hofstadtoernooi, 18 februari 2019

DEN HAAG - Enli speelt als enige van Surtout mee in dit toernooi en wint de 1e plek.

Hier de foto.

Uitreiking sportpenning 13 februari 2019

APELDOORN - Van onze vereniging viel Enno in de prijzen voor de individuele prestaties: hij had een podiumplek bij een internationaal schermevenement.

Hij kreeg de penning uitgereikt en maakte er het volgende verslag van:

Ik ben heel trots op mijn sportpenning, want dat bewijst dat ik eerste van Nederland was.De locatie was dit jaar op een andere plek: in plaats van het gemeentehuis was het bij het treinstation. Er waren veel mensen bij dus hadden wij moeite om een plekje te vinden. Veel andere mensen trainden heel veel, soms wel 6 keer in de week.Ik was heel blij toen ik mijn penning kreeg.

Tot zover het verhaal van Enno.

Er was ook een uitreiking van de Sportpenning voor equipe schermers (teams), maar die konden niet aanwezig zijn. De penningen worden opgestuurd.
Hier staan de foto's.

Sport van de maand,  30 januari 2019

APELDOORN -  Een 14-tal kinderen hebben vandaag gekozen voor schermen bij de "Sport van de maand". In de gymzaal van de school aan de Citroenvlinder kregen ze een kennismakingsclinic van Georges. De kinderen die minimaal 3 keer deze schermclinic hebben gedaan kregen een oorkonde uitgereikt door Astrid en Georges.
Georges kreeg ondersteuning van Astrid tijdens deze Sport van de maand.

Hier de foto's.

EFC Cadet Circuit,  27 januari 2019 Oostenrijk

MODLING -  Vandaag schermden Enli en Fleur bij de sabel meisjes cadetten. Beide meiden winnen twee partijen in hun poule, maar alleen Fleur plaatst zich voor de eliminaties. Enli heeft de pech om als een van de weinige schermsters met 2 winstpartijen toch in de pouleronde geŽlimineerd te worden. Fleur mag schermen bij de T128, maar verliest met 15-4. 

Resultaten: 

101. Fleur van Laer 

108. Enli Chiang

Ik ben nog op zoek naar foto's van deze dag.

Westfšlisches QC-Turnier Aktive, 20 januari 2019 Duitsland

RECKLINGHAUSEN - Enli deed aan dit toernooi mee. Ze eindigde op de 1e plaats! Een geweldige prestatie!

Hier haar verslag:

Ik ben eerste van de 8 geworden! In de poule had ik 6 partijen gewonnen en 1 verloren. De meeste gingen redelijk makkelijk, maar er waren twee dames waar ik meer moeite mee had. Mijn eerste eliminatie ging heel vlot, en ik won met 15-5. Mijn tweede eliminatie won ik met 15-9. Vorig jaar heb ik op deze wedstrijd van haar verloren. De finale won ik net met 15-13. Van deze vrouw had ik in de poule gewonnen met 5-3.

Hier de foto's van Enli op het podium.

11e Kentener Krokodil Cup, 20 januari 2019 Duitsland

KENTEN (NORDRHEIN) -

Verslag van ouder ter plaatse Rob, vader Jasper:

Vandaag deed Jasper mee aan de 11e Kentener Krokodil cup in Duitsland. Met griep en koorts verscheen hij aan de start. We hadden geen hoge verwachtingen. Na de eerste poule ronde stond Jasper 2de. We kregen het gevoel dat er wat te halen was. De tweede poule ronde verliep desastreus. Jasper won 1 van de 5 wedstrijden waarna hij als 7 de de eliminaties in ging. Daarna ging het gas erop waarna hij in de halve finale met 10-5 verloor. "Met deze derde plaats ben ik tevreden omdat dit het maximaal haalbare was", volgens Jasper.

Hier de foto's.


Verslag van Enno, hij speelde in een andere leeftijdscategorie mee en haalde hier ook een 3e plaats! Hier zijn verhaal:

In de Krokodil cup werd ik met een mooie stand van 6-10 derde. Er werden 2 poules gespeeld, de eerste ging ongelooflijk goed. Ik heb alles gewonnen met 5-2 of iets dergelijks, 1e partij heb ik verloren met 2-5, jammer. De tweede ging nog beter dan de vorige: ik heb alles gewonnen met 5-2. In de eliminaties kreeg de tegenpartij geen kans met 10-2. Na die partij had ik een kleine pauze waarna ik het opnam tegen mijn Belgische vriend Ties Devos, gelukkig heb ik gewonnen met 10-7. Schniep was de persoon van wie ik verloor, een hele goede schermer. Einduitslag: 3e van de 32 deelnemers.

Hier de foto van Enno op het podium.


2e Jeugd Prijs Stad Leuven, 12 januari 2019 BelgiŽ

LEUVEN - verslag van ouder ter plaatse: Rob, vader Jasper.
Gisteren hebben Enno en Jasper Surtout vertegenwoordigd op de 2e jeugdprijs stad Leuven. Er deden 200 schermers mee in alle categorieŽn. Beide mannen zijn 3e geworden.

Enno was erg goed op dreef en won alles in de poules waarna hij een vrijstelling kreeg. Zijn succesreeks ging door in de eliminaties. Enno maakte een paar prachtige punten en dreef de tegenstanders tot waanzin. Helaas in de halve finale verloor hij met 10-8 van Ties Devos waarnaar hij eindigde op de 3e plaats: goed gedaan.

Jasper begon stroef in de poules maar won er toch nog 4 van de 5 wedstrijden. Na een vrijstelling kwam Jasper In de eliminaties pas echt op stoom. Met hele mooie acties sloeg hij de tegenstanders van de loper. Met 15-3 en 15-2 hadden ze geen schijn van kans. In de halve finale verloor Jasper met 15-10 van Cedric Volckaert waardoor ook hij derde werd. Fantastisch gedaan mannen, op naar Duitsland!

Hier de foto's.