Fotoalbum van 2019

Heb jij misschien nog leuke foto's voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto's staan hier in Google's Photo en Google+. Die foto's zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto's nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto's van deze pagina staat.

8e Lothar-Günther-Gedächtnisturnier, 11 augustus 2019 - Duitsland

GIESSEN - Christian deed mee met dit toernooi en eindigde op het podium! Hier zijn verhaal:

Op de Duitse schermsite vond ik een toernooi in Duitsland; het "8e Lothar-Günther-Gedächtnisturnier" in Giessen.

Ik besloot daar mijn laatste vakantiedag actief af te sluiten en om te checken of er nog wat was blijven plakken van de lessen van mijn maîtres.

Na dik 300 km kwam ik veel te vroeg aan. Ik passeerde glansrijk de materiaalcontrole en had ruim de tijd om mijn aanstaande tegenstanders te zien warmschermen. Ze waren in ieder geval verre van veteraan, de oudste was uit 1992.

Er waren geen andere Nederlanders, ook niet op de andere wapens. De sabelschermers vonden het wel chill, een echte Nederlander op hun toernooi; elke keer dat ik werd opgeroepen was het toevoegsel "aus Die Niederlände".

Van de 18 inschrijvingen bleken er 13 over.

Ik was geplaatst in een poule van 7 en won 3 van mijn partijen. Op het tableau was ik nummer 6 en ging lekker door het midden van het toernooi naar plaats 3. In "die Halbfinale" verloor ik van de uiteindelijke winnaar met 15-8.

Voor de prijsuitreiking ben ik gauw mijn oranje jasje uit de auto gaan halen, dat ik van Georges heb gekregen voor eventuele podiumsituaties op internationale wedstrijden.

Met een huge bronzen medaille, een Urkunde én een fles bier rijker, terug naar Die Niederlände.

Met vriendelijke groet, Christian


Hartelijke dank voor je leuke verslag en gefeliciteerd met je podium plek! Met foto.


Pärchen-Cup toernooi, 7 juli 2019 - Duitsland

BOCHUM - Enli en Christian hebben individueel en in team verband gespeeld.

Als team hebben ze de 2e plek weten te bereiken! Hulde! En Enli eindigde in de individuele wedstrijden op de 3e plek!

Hier het verslag van Enli:

Afgelopen weekend hebben Christian en ik in Bochum op het Pärchen Cup geschermd. Ik ben na een spannende halve finale, waarbij het 10-15 werd, derde geëindigd. Na de individuele wedstrijden was er een team evenement, waarbij elk team, dat uit een jongen en een meisje bestaat, tot 20 punten tegen elkaar moet schermen. Hier hebben Christian en ik de andere schermers terug kunnen pakken. Wij hebben vier partijen gewonnen en van de winnaar verloren met 19-20. Al met al ontzettend blij met onze 2e plaats.


Dank je wel Enli en gefeliciteerd met je mooie resultaat alleen en samen met Christian. Wat moet het bloedstollend spannend zijn geweest, die 19-20 partij...

Hier de podiumfoto

NJK, 8 en 9 mei 2019

ALKMAAR - Dit is het toernooi waar al onze jeugdleden het hele jaar naar toe hebben gewerkt! Voor sommigen hun eerste ervaring met dit toernooi: best indrukwekkend qua omvang, strenge regels enz. Maar op dag 1 hebben onze jongste dames zich van hun best kant laten zien. Het hele Sabel Dames Benjamin podium was gevuld met onze Surtout leden! Ook dank aan de ouders die de jonge jeugd heeft meegeholpen.


Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie mooie resultaten!

De deelnemers op de 1e dag waren: Adriana, Aize, Ekatherina, Enli, Enno, Isabella, Jasper, Julian en Thijmen.

Uitslagen:

Het is bijna niet te geloven, maar we hebben deze dag 3 Nederlands Kampioenen Sabelschermen in onze club!


Foto's en filmpjes:

Deze 2e dag spelen van onze vereniging mee: Dirk-Jan, Enli, Enno, Iris, Jasper, Lars, Quinton en Thijmen.


Uitslagen:

Wat zijn we ook nu weer trots op onze schermers!

Hier de foto's van vandaag in het NJK album. En het album met de prachtige foto's genaakt door de vader van Enno en Enli.

Bekijk ook het interview met Nederlands Kampioen Dirk-Jan.

Samenvattingen van deze NJK staan ook op onze FaceBook en Instagram pagina.

NK Senioren, 25 en 26 mei 2019

ROTTERDAM - Dit is het toernooi waar al onze wedstrijdschermers het hele jaar naar toe hebben gewerkt. Vanuit Surtout deden mee: Enli, Dirk-Jan, Quinton, Robbert en Christian.

De eerste dag hebben Robbert en Christian zich gekwalificeerd voor deelname aan de tweede dag.

De tweede dag begon met poules waarvan de uitslagen gebruikt werden voor het samenstellen van de tableau voor de eliminaties.

Christian speelde tegen Robbert en verloor met 7-15. Christan vertelde me met een brede grijns dat hij lekker gespeeld had, maar helaas verloren.

Enli speelde winstpartijen in de eliminaties tegen: Tirslain Jansen (15-6), Yeleen Terleth (15-9) en Laura Talbot (15-12). Hiermee is Enli in de finale terecht gekomen. Die zal ze spelen tegen Marleen Buitenhuis.


Quinton speelt zijn eerste eliminatie tegen David Gardenier. Quinton wint met 15-10. Daarna komt hij Robbert op het tableau en op de loper tegen. Ook nu is het jammer dat ze zo vroeg in het toernooi al teamgenoten tegenkomen. Robbert is te sterk voor Quinton en hij wint met 15-9.

Robbert speelt daarna een eliminatie tegen Bote Schaafsma. Die kan Robbert helaas niet winnen, het wordt 15-12 voor Bote.

Dirk-Jan speelt winstpartijen in de eliminaties tegen Paul Water (15-4), Teun Plantinga (15-14) en Bela Roesink (15-14). Een aantal keren dus heel erg spannend! De finale heren sabel is  Dirk-Jan tegen Bote Schaafsma.


In de finale eerst Enli tegen Marleen. Tot de rust bij de 8 punten wist Enli Marleen voor te blijven, echter daarna kon Marleen op Enli inlopen en won uiteindelijk de partij met 15-13.


De laatste finalepartij was die van de heren sabel: Dirk-Jan tegen Bote. Bote bleef Dirk-Jan de hele partij net een punt of paar punten voor. Dirk-Jan lukte het helaas niet het gat te dichten. Dat gat werd uiteindelijk 3 punten waardoor Bote de partij wint met 15-12.


Podium voor bij de dames op de 2e plaats Enli en bij de heren op de 2e plaats Dirk-Jan. Op de 3e plaats staat Robbert.

Quinton eindigt als 8e en Christian als 13e

Van de 1e dag hier de link naar het album dat door de KNAS ter beschikking is gesteld. Daarvoor onze grote dank!

Van de 2e dag hier de link naar het album met de foto's en filmpjes. Ze staan niet helemaal correct in chronologische volgorde: fototoestel heeft mankementen...

Op Instagram staan ook mooie foto's van Topsportcentrum Rotterdam, gefotografeerd door Leon Duivenvoorden en Hans Kaho.

Uitslagen: dames sabel - heren sabel

Mini Klauw, 25 mei 2019 - België

SINT-NIKLAAS - Nederland was goed vertegenwoordigd met deelname van onze club door: Enli, Enno, Jasper en Thijmen.

Rob - vader van Jasper - was erbij, hier zijn verslag:


Enno en Enli zijn beide eerste geworden in hun categorie bij de Mini Klauw. Jasper en Thijmen beide de derde plaats. Het waren zwaar bevochten plaatsen en mooie wedstrijden. Surtout stond weer in de schijnwerpers!


Bedankt Rob!

Hier de foto's.

Nederlands Studenten Kampioenschappen, 19 mei 2019

EINDHOVEN - Dirk-Jan deed mee met deze wedstrijd van de NSK. Dit jaar vond het toernooi in Eindhoven plaats. In de finale won hij met 15-0. Dus goud voor Dirk-Jan: gefeliciteerd!

Hier vliegt Dirk-Jan naar de finale :-)

De link naar de foto's.

NK Equipe Sabel, 12 mei 2019

APELDOORN - Vandaag is de dag voor de degen equipe schermers. Onze vereniging heeft maar een heel klein aantal schermers op degen, daarmee was er geen equipe mee samen te stellen.

De zaal is aan het einde van de vorige dag weer opgeruimd en rechtgezet om deze dag net zo te beginnen als de 1e dag. Ook deze dag verzorgde onze club de inschrijving van de deelnemers. Nu deed voorzitter Rob het openingswoord waarin hij de vrijwilligers van onze club en de KNAS bedankte. Ook de EHBO en de wapenmeester werden genoemd.

Dirk-Jan en Georges waren 2 zaten in het "Directoir Techniek (DT)", een soort van geschillencommissie.

En Tycho deed zijn sociale stage op beide dagen door onder andere met de loting te helpen.

Uitslagen staan hier voor de dames en hier voor de heren.

Hier de foto's en filmpjes gemaakt door Willem. En een leuk time lapse filmpje gemaakt door Quinton van de laatste prijsuitreiking en het opruimen van de zaal.


rtv Apeldoorn heeft een nieuwsreportage-filmpje gemaakt van dit toernooi

Hier een weergave van de gedrukte media: de voorbeschouwing en de nabeschouwing.


NK Equipe Sabel, 11 mei 2019

APELDOORN - Caroline deed vandaag het welkomstwoord en vermelde daarin dat er 2 lintjesdragers aanwezig waren: Georges en Jeroen.

De eerste wedstrijd waarin ons equipe uit moest komen was het team van Scherm Centrum Amsterdam. Het leek er sterk op dat ze koste wat kost ons team wilden verslaan. Nog nooit heb ik zoveel sabels zien breken en maskers in het rond zien gooien. Geen middel werd ongebruikt gelaten, maar het is ze gelukt!
Helaas is het ons heren equipe team (Dirk-Jan, Mike, Quinton en Robbert) dit jaar net niet gelukt de wisselbeker te behouden. 11 achtereenvolgende jaren was de beker in het bezit van de clubs waar Georges les gaf en geeft: Deropement en Surtout. Vandaag heeft Scherm Centrum Amsterdam de winst gepakt en mag daarmee een jaar lang de trofee NK Equipe sabel heren hebben. Hier de uitslagen.

Het dames equipe team (Astrid, Enli, Iris en Roos) is net niet gelukt om op het podium te komen, ze zijn op de 4e plek geëindigd. Voor Iris was het haar eerste NK equipe toernooi, voor Roos haar 3e keer. Astrid en Enli hebben al vaker in onze dames equipes gespeeld.
Memorabel moment was dat Enli met de stand 37-44 niet opgaf maar de wedstrijd naar haar toe trok en in begon te lopen. Punt voor punt kroop ze dichterbij, haar tegenstander geen kans biedend op verweer. Uiteindelijk werd het 44-44 en bleef ze koelbloedig. Trefzeker maakte de beslissende punt en zo wonnen de dames deze wedstrijd. Hier de uitslagen.

Hier alle foto's en filmpjes.

Nog meer film, van de wedstrijd SCA vs Surtout


Jugendpokal Dormagen, 11 en 12 mei 2019 - Duitsland

DORMAGEN - Zaterdag zijn Enno en Jasper afgereisd naar Dormagen. Dat ligt op ongeveer 1:45 vanaf Apeldoorn - dichterbij dan Maastricht. Ze gaan meedoen aan het jaarlijkse Jugendpokal toernooi van die stad: de jeugd beker voor alleen maar sabelschermers.
Hier het verslag van Enno:


Vandaag schermde ik in Dormagen, Duitsland bij de categorie 2007. Het ging bij de pools heel goed en ik won alles met een ruime 5-0 of 5-1. De eerste eliminatie was ik vrijgesteld, daarna won ik een partij met 10-8. De tweede eliminatie won ik weer met 10-8 waarna ik verloor in de finale met 10-8. Bij de categorie 2006 en 2005 werd ik gemengd 5e en bij de categorie 2006 eerste. Uitslag: Eerste prijs bij 2006 en tweede prijs bij 2007.


Dank je wel Enno en gefeliciteerd!

Jasper speelde de 1e dag bij de pupillen en eindigde daar op de 5e plek. De 2e dag schermde hij met de cadetten mee en werd daar 15e.
Hier de link naar de foto's.

NK Equipe organisatie, zaal ombouwen tot schermzaal, 10 mei 2019

APELDOORN - Na een lange aanloop was het vanavond zover: de zaal kon klaargemaakt worden voor de 2-daagse NK Equipe. Een grote ruimte in het Omnisportcentrum werd met man en macht aangekleed voor het schermtoernooi.

Het bestuur en de vrijwilligers hebben er iets moois van gemaakt: kom maar kijken!

Hartelijke dank aan: Caroline, Astrid, Ron, Suryani, Enli, Jim, Iris, Rob V, Quinton, Alice, Georges, Dirk Jan, Tim, Willem, Joost, Thijmen, Tycho, Roos en Rob H.

Hier de foto's van de voorbereidingen in de zaal, de avond voorafgaand van het toernooi.

Le Sabre Noir Schermtoernooi, 4 mei 2019 - België

LUIK - Jasper en Thijmen doen vandaag mee bij cadetten en pupillen. 

Hier het verslag van Rob:


Net poules gehad, Jasper 1 gewonnen: was een zware poule, Thijmen deed het prima met 4 gewonnen partijen.

Thijmen in de eerste eliminatie uitgeschakeld met 15-4 en Jasper verloor met 15-7 van de Belgische kampioen.

Mooie wedstrijden en ze hebben weer wat geleerd.


Dank je wel Rob voor het verslag.

Hier de poster en de foto van vandaag in Luik.

Koninklijke onderscheiding voor onze maître Georges Dérop, 26 april 2019

APELDOORN - Hedenochtend heeft het de Koning behaagt onze maître te decoreren met de titel "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau". Onze eigen Georges, als ridder benoemd, wat zijn we blij voor Georges! Hier de samenvatting van de uitreiking van alle lintjes op film door RTV Apeldoorn.


Op het feestje ter ere van deze benoeming werd Georges ook nog tot Ridder geslagen.

Hier alle foto's en filmpjes. En hier die naar Facebook van Surtout en die van de KNAS.


Surtout en het NK equipe senioren in persbericht voor de kranten

APELDOORN - Het bestuur heeft een persbericht in verband met de organisatie van de NK equipe naar alle kranten gestuurd. Hier kun je dat bericht lezen.

3e Schermtoernooi Alkmaar LUDUS ET GLADIUS, 20 april 2019

ALKMAAR - Enli, Aize, Enno en Jasper namen deel aan dit Schermtoernooi. En met succes! Ze bereikten allemaal een mooie plek op het podium!

Enli heeft een verslag gemaakt van haar wedstrijden:


Gisteren heb ik meegedaan aan het 'Ludus et Gladius' in Alkmaar. Ondanks dat de wedstrijd pas 15:00 begon en tot 20:00 (!) duurde was een hele leuke wedstrijd. Het was ook ontzettend gezellig want we waren wel met z'n 5en van Surtout! Mijn partijen gingen de hele dag door heel lekker en ik kwam als nummer 1 uit de poules. De finale heb ik, geholpen door de vele aanmoedigen (en zelfs dreiging van Aize:-), gewonnen met 15-8. Een mooi begin van de voorjaarsvakantie!


Dank je wel Enli en gefeliciteerd met je perfecte resultaat: nr 1!


Enno heeft een verslag gemaakt van zijn belevenissen:


Ik schermde gisteren samen met de senioren bij het toernooi: Ludus et Gladius. In de pool zat ik met 4 andere mensen, van de meeste verloor ik maar tegen Mika Plantinga won ik net een partij met 5-4. Mijn eerste eliminatie was tegen Daniel Nivard. Nooit heb ik zoveel punten tegen hem gemaakt en de stand werd 7-15 voor hem. Daarna moesten we nog alle plekken uitschermen en mijn 2e partij was tegen Jasper Hendriks. Ik verloor van hem met een spannende 11-15. Tegen Aize de Jong verloor ik met een nòg spannender 14-15. In de eliminatie tegen Mika Plantinga won ik met 15-7. De uitslag was 14e bij de senioren. En 3e bij de pupillen.


Dank je wel Enno voor het verslag; jij ook gefeliciteerd met jouw podiumplek. Geweldige prestaties!

Hier de link naar de foto's.

Jeugd Punten Toernooi Utrecht, 13 april 2019

UTRECHT - Aize en Lars zijn gesignaleerd op dit JPT. Er is een filmpje van een reuze spannende poule en nog een leuke foto.

Laat even weten als jij ook op dit toernooi bent geweest en stuur me dan zoveel mogelijk foto's!

Hier de link naar het filmpje en de foto.

26e DOM-toernooi, 7 april 2019

UTRECHT - Robbert, Christian en Quinton nemen deel aan dit toernooi.

Robbert wint alle wedstrijden in de poule, Christian en Quinton 3 van de 5.

In de eliminaties wint Quinton de eerste, maar verlies van David Gardenier met 15-13.

Christian en Robbert winnen 2 eliminaties, maar moeten daarna in tableau 8 tegen elkaar. Dus geen kans meer op 2 x Surtout op het podium.

In de halve finale wint Robbert van Béla Roessink met 15-11. Daarna de finalepartij tegen Teun Plantinga.

Ook hier wint Robbert! De eindstand is 15-8. Dus goud voor Robbert!

Christian eindigt op de 8e en Quinton op de 12e plek.

Christian heeft ook een live verslag opgestuurd:

In de poule na een vage start met 5-2 en 5-0 verlies, vervolgens toch nog 3 partijen gepakt. Als 10/24 via een gunstige lijn het toernooi in, met 2 winst eliminaties. De lijn richting finale, werd onderbroken door Robbert, ook de uiteindelijke winnaar. In deze partij met name genoten van zijn mooie punten (zie foto).Tevreden met L8.

Dank je wel Christian!

Hier de uitslagen en hier de foto's.

WK cadetten dames, 7 april 2019 - Polen

TORUM - Enli speelt vandaag het cadetten dames toernooi. Er zijn 82 deelnemers in deze categorie.

In de poule wint Enli 2 van de 6 partijen (met 5-0). Hiermee is ze door voor het tableau 64. Hier komt ze de Franse Lola Tranquille tegen. Deze eerste eliminatie verliest Enli helaas met 6-15. Uiteindelijk is ze hiermee op de 57e plaats terecht gekomen: een hele knappe prestatie!

Hier de link naar de resultaten.

En hier de foto's.

WK junioren heren, 6 april 2019 - Polen

TORUM - Dirk-Jan speelt vandaag het junioren heren toernooi. Er zijn 147 deelnemers in deze categorie.

In de poule wint Dirk-Jan drie partijen en verliest er drie. Dirk-Jan is hierdoor als 79e gerankt. In het tableau 128 schermt hij tegen de Brit: James Edwards. Deze eerste eliminatie verliest Dirk-Jan helaas met 9-15. Uiteindelijk is hij hiermee op de 86e plaats terechtgekomen: een hele knappe prestatie!

Hier de link naar de resultaten.

2019 XXXIX. Graf-Engelbert-Turnier, 6 april 2019 - Duitsland

BOCHUM - Jasper en Enno nog geen week terug uit Polen doen mee met dit internationale toernooi.

Jasper's vader heeft leuke foto's gemaakt en een verslagje geschreven:


Na een mooi bevochten poule en spannende eliminaties wordt het in Bochum een Nederlandse pupillen finale tussen Jasper en Nathan.

Surtout komt 2 x op het podium. Enno is eerste geworden bij de benjamins en Jasper tweede bij de pupillen. De jongens gaan tevreden naar huis.


Dank je wel Rob!

Hier de site met de resultaten en hier de foto's.

Challenge Wratislavia, 21-25 maart 2019 - Polen

WROCŁAW - Jasper en Enno zijn gisteren vertrokken naar Wrocław, om daar mee te doen aan dit prachtige toernooi. Voor beiden is dit de eerste keer naar zo’n groot buitenlands toernooi. Vandaag is de beurt aan Jasper. Na een zware poule met sabreurs uit HUN, POL, GBR en RUS won hij er 2. In de eliminatie verloor hij helaas van een Hongaar. Jasper is op de 103e plek geëindigd! Mooi Jasper!

Enno won in de poules 3 wedstrijden en zijn eerste eliminatie won hij met 12-11. Zijn volgende eliminatie tegen een sterke Pool verliest hij helaas met 12-7 Hij eindigt op 52e plek. Mooie ervaring mannen!

Hier de foto's.

Autofactor Bosch Open, 23 maart 2019

DEN BOSCH - Groot succes voor Surtout bij dit schermtoernooi, maar liefst 9 podiumplekken!

  • Enno 1e bij de Benjamins
  • Enno 3e bij de Pupillen
  • Enli 2e bij de Cadetten
  • Enli 2e bij de Junioren gemengd
  • Thijmen 3e bij de Cadetten
  • Dirk-Jan 1e bij de Senioren
  • Dirk-Jan 1e bij de Junioren gemengd
  • Quinton 3e bij de Junioren
  • Christian 1e bij de Veteranen
Hier de verslagen van Enno en Christian:

Enno:

Vandaag schermde ik een wedstrijd in Den Bosch, ik deed mee bij twee categorieën: benjamins en pupillen. Mijn doel was om bij de benjamins een eerste prijs te halen en in de pupillen veel plezier te hebben. Dat ging wel anders: De benjamins was geen verassing: eerste prijs. Er waren ook maar drie mensen. Ik ben heel trots op mezelf over de uitslag van pupillen. In de poule zaten vijf andere mensen en ik verloor er maar één, beter dan ik ooit heb gedaan. Daarna werd ik vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Na de pauze moest ik tegen Atilla, ik heb nog nooit van hem gewonnen. Vandaag stond in eerst achter met vier acht, maar met wat coaching won ik met vijftien dertien. De halve finale verloor ik jammer genoeg tegen Nathan. Mijn uitslagen waren eerste en derde��

Christian:

Gewonnen bij de sabel veteranen gemengd na finalethriller 10-9 (foto). Bij de senioren 13e; tweede eliminatie tegen Dirk Jan verloren met 15-7.


Hartelijke dank mannen, voor deze verslagen. Hier de verzamelde foto's van deze dag. Hebben jullie nog meer foto's: aarzel niet en stuur ze me toe.

2e Ferrum Vetus, 10 maart 2019

ARNHEM - Christian was bij dit toernooi en doet hier verslag:

Het Ferrum Vetus toernooi voor veteranen (40 jaar en ouder) bestaat uit 5 wedstrijden per jaar. De 4 beste resultaten gelden voor het klassement. In 2018 won ik (voor het eerst) de wisseltrofee in mijn leeftijdscategorie. Gisteren werd deze uitgereikt. (zie foto).

Gisteren was de tweede wedstrijd van 2019. Na een moeizame poule had ik net geen vrijstelling en moest tegen de nr 13, uitgerekend degene waar ik in de poule uniek van verloren had. Toch werd het 10-0 (veteranentoernooien gaan tot de 10). Daarna had ik een eliminatie die met 10-2 ook volgens (mijn) plan verliep. Deze tegenstander heb ik overigens meestal wel moeite mee.

Dat schermen een bijzondere sport is blijkt uit de volgende eliminatie; de Belg waarvan ik in de poule met 5-0 won, elimineerde mij met 10-8. Hij bleek ook de uiteindelijke winnaar. Alles werd uitgeschermd, voor mij ging het vervolgens om de plek 3-4, deze won ik met 10-3. Lekker veel geschermd; 12 wedstrijden in de poule en 4 eliminaties.

Met vriendelijke groet, Christian

Hier de uitslagen en hier de foto van de wisseltrofee.

EK schermen Junioren, 24 februari - 3 maart 2019, Italië

FOGGIA - Vandaag 3 maart, de laatste dag van het EJK in Foggia. Vandaag equipe sabel, het equipe bestaat uit onze leden Dirk-Jan Bouwman en Quinton Faas, samen met Jimmy Buser en Bote Schaafsma van SCA zijn ze de de strijd aangegaan met als eerste partij Rusland, deze verloren ze met 23-45, daarna moesten ze tegen Polen, die partij verloren zij met 31-45, daarna speelden ze tegen Wit Rusland en winnen deze partij naar een spannende eindsprint van Bote! Voor de 13e of 14e plaats moesten ze tegen Bulgarije, deze verliezen ze met 45-40. Dit leverde de 14e plaats op! Morgen weer naar huis en voor Dirk-Jan en Enli voorbereiden voor het WJK in Polen.


24 februari:

De individuele wedstrijden voor jongens Junioren

Zojuist zijn de poules bij de junioren jongens sabel afgerond. Quinton Faas weet helaas geen enkele partij te winnen. Dirk-Jan Bouwman wint er twee (en verliest er één met 5-4!). Dirk-Jan komt één treffer te kort om zich te plaatsen voor de eliminaties.

Hier wat foto's

Op het toernooi heeft Niki Bruckner foto's gemaakt. Ik vind dit ook hele mooie foto's. We mochten de foto's op onze site zetten. Hier staan haar foto's.

Ook hebben we foto's van Erna gekregen, de moeder van Marleen. De foto's van onze jongens staan hier.


In de Stentor verscheen vanwege de EJK in Italië artikel over Schermen. Daarvoor is Quinton geïnterviewd.

Hier de link naar dat artikel.

Roefeldagen: Enno geïnterviewd door omroep Zutphen , 24 februari 2019

ZUTPHEN - Enno is uitgenodigd voor een interview bij de omroep Zutphen. In de studio is buurtsportcoach Melina Verheij met een aantal jonge sporters om over de roefeldag te vertellen. In fit filmpje is het Enno die ook in Zutphen traint.

Tijdens de sport-roefeldag kunnen kinderen van de basisschool actief kennismaken met allerlei verschillende sporten bij diverse sportclubs en verenigingen in Zutphen.

Hier is de link naar het interview bij de pagina van omroep Zutphen in Facebook

11e Internationale Delftse Tegeltjestoernooi, 24 februari 2019

DELFT - Vandaag werden er individuele en team wedstrijden gespeeld. Er deden maar liefst 7 Surtout leden mee!

Enli (net terug van de EK Italië), Thijmen, Tim, Robbert, Christian, Dirk-Jan en Quinton.

Bij de dames individueel wist Enli een podiumplek te bemachtigen: ze behaalde de 3e plaats!

Er waren 2 teams van onze vereniging, het mannen team (met als teamnaam: "Garçons de Surtout") eindigde op de 2e plaats! Van harte gefeliciteerd allemaal!

Hier de link naar de foto's.

Offenes Schüler- und Jugendturnier Wetzlar, 24 februari 2019 Duitsland

WETZLAR - Jasper heeft aan dit toernooi meegedaan. Zijn vader schreef er het volgende over:

Na een lange rit van ruim 330 km kwamen we aan in Wetzlar voor een leuk schermtoernooi. In de ochtend deed Jasper mee met de cadetten. Er verschenen 29 schermers aan de start. Zijn masker werd afgekeurd wat een tegenslag was. We konden een masker huren, maat te klein maar goed het moest maar. Met afgeknepen keel ging hij aan de slag. Het ging stroef, maar met uiteindelijk een 12e plek was het toch nog redelijk goed. Daarna aan de slag bij de pupillen. Er waren 8 schermers komen opdraven. Met een 2e plek als einduitslag gingen we weer terug naar Apeldoorn. Het was een geslaagde dag.

Tot zover het verslag van Rob.

Gefeliciteerd Jasper! Deel al je ervaringen op de club.
Hier de link naar de foto.

EK schermen Cadetten, 22 februari 2019 Italië

FOGGIA - In de categorie dames Cadetten speelde Enli tegen de sterksten van heel Europa. Na een goede poule speelde ze de eliminatie tegen de française Lorina Essomba. Die was net even een tikkie sterker want die ging er helaas met de winst vandoor: 15-10. Enli eindigde op dit Europese toernooi op een mooie 40e plek.

3e Hofstadtoernooi, 18 februari 2019

DEN HAAG - Enli speelt als enige van Surtout mee in dit toernooi en wint de 1e plek.

Hier de foto.

Uitreiking sportpenning 13 februari 2019

APELDOORN - Van onze vereniging viel Enno in de prijzen voor de individuele prestaties: hij had een podiumplek bij een internationaal schermevenement.

Hij kreeg de penning uitgereikt en maakte er het volgende verslag van:

Ik ben heel trots op mijn sportpenning, want dat bewijst dat ik eerste van Nederland was.De locatie was dit jaar op een andere plek: in plaats van het gemeentehuis was het bij het treinstation. Er waren veel mensen bij dus hadden wij moeite om een plekje te vinden. Veel andere mensen trainden heel veel, soms wel 6 keer in de week.Ik was heel blij toen ik mijn penning kreeg.

Tot zover het verhaal van Enno.

Er was ook een uitreiking van de Sportpenning voor equipe schermers (teams), maar die konden niet aanwezig zijn. De penningen worden opgestuurd.
Hier staan de foto's.

Sport van de maand,  30 januari 2019

APELDOORN -  Een 14-tal kinderen hebben vandaag gekozen voor schermen bij de "Sport van de maand". In de gymzaal van de school aan de Citroenvlinder kregen ze een kennismakingsclinic van Georges. De kinderen die minimaal 3 keer deze schermclinic hebben gedaan kregen een oorkonde uitgereikt door Astrid en Georges.
Georges kreeg ondersteuning van Astrid tijdens deze Sport van de maand.

Hier de foto's.

EFC Cadet Circuit,  27 januari 2019 Oostenrijk

MODLING -  Vandaag schermden Enli en Fleur bij de sabel meisjes cadetten. Beide meiden winnen twee partijen in hun poule, maar alleen Fleur plaatst zich voor de eliminaties. Enli heeft de pech om als een van de weinige schermsters met 2 winstpartijen toch in de pouleronde geëlimineerd te worden. Fleur mag schermen bij de T128, maar verliest met 15-4. 

Resultaten: 

101. Fleur van Laer 

108. Enli Chiang

Ik ben nog op zoek naar foto's van deze dag.

Westfälisches QC-Turnier Aktive, 20 januari 2019 Duitsland

RECKLINGHAUSEN - Enli deed aan dit toernooi mee. Ze eindigde op de 1e plaats! Een geweldige prestatie!

Hier haar verslag:

Ik ben eerste van de 8 geworden! In de poule had ik 6 partijen gewonnen en 1 verloren. De meeste gingen redelijk makkelijk, maar er waren twee dames waar ik meer moeite mee had. Mijn eerste eliminatie ging heel vlot, en ik won met 15-5. Mijn tweede eliminatie won ik met 15-9. Vorig jaar heb ik op deze wedstrijd van haar verloren. De finale won ik net met 15-13. Van deze vrouw had ik in de poule gewonnen met 5-3.

Hier de foto's van Enli op het podium.

11e Kentener Krokodil Cup, 20 januari 2019 Duitsland

KENTEN (NORDRHEIN) -

Verslag van ouder ter plaatse Rob, vader Jasper:

Vandaag deed Jasper mee aan de 11e Kentener Krokodil cup in Duitsland. Met griep en koorts verscheen hij aan de start. We hadden geen hoge verwachtingen. Na de eerste poule ronde stond Jasper 2de. We kregen het gevoel dat er wat te halen was. De tweede poule ronde verliep desastreus. Jasper won 1 van de 5 wedstrijden waarna hij als 7 de de eliminaties in ging. Daarna ging het gas erop waarna hij in de halve finale met 10-5 verloor. "Met deze derde plaats ben ik tevreden omdat dit het maximaal haalbare was", volgens Jasper.

Hier de foto's.


Verslag van Enno, hij speelde in een andere leeftijdscategorie mee en haalde hier ook een 3e plaats! Hier zijn verhaal:

In de Krokodil cup werd ik met een mooie stand van 6-10 derde. Er werden 2 poules gespeeld, de eerste ging ongelooflijk goed. Ik heb alles gewonnen met 5-2 of iets dergelijks, eerste partij heb ik verloren met 2-5, jammer. De tweede ging nog beter dan de vorige: ik heb alles gewonnen met 5-2. In de eliminaties kreeg de tegenpartij geen kans met 10-2. Na die partij had ik een kleine pauze waarna ik het opnam tegen mijn Belgische vriend Ties Devos, gelukkig heb ik gewonnen met 10-7. Schniep was de persoon van wie ik verloor, een hele goede schermer. Einduitslag: 3e van de 32 deelnemers.

Hier de foto van Enno op het podium.


2e Jeugd Prijs Stad Leuven, 12 januari 2019 België

LEUVEN - verslag van ouder ter plaatse: Rob, vader Jasper.
Gisteren hebben Enno en Jasper Surtout vertegenwoordigd op de 2e jeugdprijs stad Leuven. Er deden 200 schermers mee in alle categorieën. Beide mannen zijn 3e geworden.

Enno was erg goed op dreef en won alles in de poules waarna hij een vrijstelling kreeg. Zijn succesreeks ging door in de eliminaties. Enno maakte een paar prachtige punten en dreef de tegenstanders tot waanzin. Helaas in de halve finale verloor hij met 10-8 van Ties Devos waarnaar hij eindigde op de 3e plaats: goed gedaan.

Jasper begon stroef in de poules maar won er toch nog 4 van de 5 wedstrijden. Na een vrijstelling kwam Jasper In de eliminaties pas echt op stoom. Met hele mooie acties sloeg hij de tegenstanders van de loper. Met 15-3 en 15-2 hadden ze geen schijn van kans. In de halve finale verloor Jasper met 15-10 van Cedric Volckaert waardoor ook hij derde werd. Fantastisch gedaan mannen, op naar Duitsland!

Hier de foto's.