Fotoalbum van 2019

Heb jij misschien nog leuke foto's voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto's staan hier in Google's Photo en Google+. Die foto's zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto's nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto's van deze pagina staat.

Sport van de maand,  30 januari 2019

APELDOORN -  Een 14-tal kinderen hebben vandaag gekozen voor schermen bij de "Sport van de maand". In de gymzaal van de school aan de Citroenvlinder kregen ze een kennismakingsclinic van Georges. De kinderen die minimaal 3 keer deze schermclinic hebben gedaan kregen een oorkonde uitgereikt door Astrid en Georges.
Georges kreeg ondersteuning van Astrid tijdens deze Sport van de maand.

Hier de foto's.

EFC Cadet Circuit,  27 januari 2019 Oostenrijk

MODLING -  Vandaag schermden Enli en Fleur bij de sabel meisjes cadetten. Beide meiden winnen twee partijen in hun poule, maar alleen Fleur plaatst zich voor de eliminaties. Enli heeft de pech om als een van de weinige schermsters met 2 winstpartijen toch in de pouleronde geŽlimineerd te worden. Fleur mag schermen bij de T128, maar verliest met 15-4. 

Resultaten: 

101. Fleur van Laer 

108. Enli Chiang

Ik ben nog op zoek naar foto's van deze dag.

Westfšlisches QC-Turnier Aktive, 20 januari 2019 Duitsland

RECKLINGHAUSEN - Enli deed aan dit toernooi mee. Ze eindigde op de 1e plaats! Een geweldige prestatie!

Hier haar verslag:

Ik ben eerste van de 8 geworden! In de poule had ik 6 partijen gewonnen en 1 verloren. De meeste gingen redelijk makkelijk, maar er waren twee dames waar ik meer moeite mee had. Mijn eerste eliminatie ging heel vlot, en ik won met 15-5. Mijn tweede eliminatie won ik met 15-9. Vorig jaar heb ik op deze wedstrijd van haar verloren. De finale won ik net met 15-13. Van deze vrouw had ik in de poule gewonnen met 5-3.

Hier de foto's van Enli op het podium.

11e Kentener Krokodil Cup, 20 januari 2019 Duitsland

KENTEN (NORDRHEIN) -

Verslag van ouder ter plaatse Rob, vader Jasper:

Vandaag deed Jasper mee aan de 11e Kentener Krokodil cup in Duitsland. Met griep en koorts verscheen hij aan de start. We hadden geen hoge verwachtingen. Na de eerste poule ronde stond Jasper 2de. We kregen het gevoel dat er wat te halen was. De tweede poule ronde verliep desastreus. Jasper won 1 van de 5 wedstrijden waarna hij als 7 de de eliminaties in ging. Daarna ging het gas erop waarna hij in de halve finale met 10-5 verloor. "Met deze derde plaats ben ik tevreden omdat dit het maximaal haalbare was", volgens Jasper.

Hier de foto's.


Verslag van Enno, hij speelde in een andere leeftijdscategorie mee en haalde hier ook een 3e plaats! Hier zijn verhaal:

In de Krokodil cup werd ik met een mooie stand van 6-10 derde. Er werden 2 poules gespeeld, de eerste ging ongelooflijk goed. Ik heb alles gewonnen met 5-2 of iets dergelijks, 1e partij heb ik verloren met 2-5, jammer. De tweede ging nog beter dan de vorige: ik heb alles gewonnen met 5-2. In de eliminaties kreeg de tegenpartij geen kans met 10-2. Na die partij had ik een kleine pauze waarna ik het opnam tegen mijn Belgische vriend Ties Devos, gelukkig heb ik gewonnen met 10-7. Schniep was de persoon van wie ik verloor, een hele goede schermer. Einduitslag: 3e van de 32 deelnemers.

Hier de foto van Enno op het podium.


2e Jeugd Prijs Stad Leuven, 12 januari 2019 BelgiŽ

LEUVEN - verslag van ouder ter plaatse: Rob, vader Jasper.
Gisteren hebben Enno en Jasper Surtout vertegenwoordigd op de 2e jeugdprijs stad Leuven. Er deden 200 schermers mee in alle categorieŽn. Beide mannen zijn 3e geworden.

Enno was erg goed op dreef en won alles in de poules waarna hij een vrijstelling kreeg. Zijn succesreeks ging door in de eliminaties. Enno maakte een paar prachtige punten en dreef de tegenstanders tot waanzin. Helaas in de halve finale verloor hij met 10-8 van Ties Devos waarnaar hij eindigde op de 3e plaats: goed gedaan.

Jasper begon stroef in de poules maar won er toch nog 4 van de 5 wedstrijden. Na een vrijstelling kwam Jasper In de eliminaties pas echt op stoom. Met hele mooie acties sloeg hij de tegenstanders van de loper. Met 15-3 en 15-2 hadden ze geen schijn van kans. In de halve finale verloor Jasper met 15-10 van Cedric Volckaert waardoor ook hij derde werd. Fantastisch gedaan mannen, op naar Duitsland!

Hier de foto's.