Het Jeugdpuntentoernooi (JPT)

Het puntentoernooi is een toernooi op alle wapens voor de jeugd tot en met 20 jaar om wedstrijdervaring op te doen. Het JPT is een toernooi wat door 10 x per jaar door het hele land heen wordt georganiseerd. Soms is het toernooi ver weg zoals in Amsterdam of Eindhoven maar soms is het ook dichtbij in Apeldoorn of Warnsveld (Zutphen). Omdat je niet verplicht bent ieder toernooi mee te doen (je krijgt dan natuurlijk geen punten) moet je je voor ieder toernooi aanmelden bij: wedstrijden@surtout.nl. Met iedere treffer in een wedstrijd verdien je punten. Deze punten verzamel je en als je er genoeg hebt gehaald dan krijg je een certificaat!

Zo krijg je een certificaat bij 250, 500, 750, 1000, 1500, 2000, 2500 en 3000 punten. Ook krijg je bij de 1000, 2000 en 3000 een mooi embleem voor op je mouw zodat iedereen kan zien dat je al zoveel punten hebt! Ook moet je, wanneer je je 1000 punten embleem hebt elektrisch schermen op de JPT's en kun je eventueel toegang krijgen op Regio training!! Heb je er dan nog geen genoeg van (en dat heb je natuurlijk niet) dan ga je door voor de 4000 punten en een mooie trofee. Aan het einde van ieder jaar krijg je bij de laatste wedstrijd van het jaar een mooie medaille, gewoon omdat je hebt meegedaan.

 

De berekening van de punten

Voor de berekening van de punten is een vrij moeilijke formule bedacht. Het zou namelijk oneerlijk zijn dat iemand in een grote poule meer punten zou kunnen halen dan iemand die in een kleine poule is ingedeeld. Het maximum aantal dat je per toernooi kan halen is 150 punten. Daarvoor is de volgende formule gemaakt, niet schrikken:

Aantal behaalde punten = ( V*10+GT ) / P *10
                         Waarin:    V   = Aantal gewonnen partijen (Victoires)
                                        GT = Aantal Gegeven Treffers
                                        P   = Totaal aantal geschermde partijen

 

Hier de uitleg:
Alle gewonnen partijen (V) leveren 10 punten op, plus 5 punten van de vijf Gegeven Treffers (GT). Van verloren partijen tellen alleen de Gegeven Treffers mee. Deel je nu het totaal behaalde aantal punten door het aantal partijen dat je geschermd en tot slot vermenigvuldig je de uitkomst met tien dan krijg je het aantal punten dat je op dat toernooi hebt behaalt!

 

Meer over het puntentoernooi vind je op knas.nl/jpt. Download hier het inschrijfformulier voor het jeugdpuntentoernooi.


Belangrijk