Hoe geef je je op

De maître beoordeelt of je klaar bent om wedstrijden of toernooien te gaan schermen, daarna kun je je via de Nahouw-site opgeven.

Meld je aan via de site van de Nahouw. Mocht je hulp nodig hebben: in dit document staat alle uitleg. 

Uitrusting

Voor verschillende categorieën wedstrijden gelden verschillende eisen met betrekking tot de kleding zie hiervoor het hoofdstuk materiaal bij de info op deze site.

Vaak vind je de kledingeisen in de aankondiging van de wedstrijd (de convocatie), als je wedstrijden schermt heb je in elk geval een compleet tweede wapen (dus inclusief aansluitsnoeren) nodig die je langs de loper moet leggen op het moment van je partij. Je moet namelijk (volgens de reglementen) een onklaar geraakt wapen zonder de loper te verlaten kunnen vervangen. Hetzelfde geld voor een fil de corps (=aansluitsnoer wapen en vest aan aanwijsapparaat) en een eventuele fil de tête (=aansluitsnoer masker aan vest). 

 

Nog geen eigen materiaal

Wanneer je zelf nog geen (electrische) uitrusting hebt, kun je materialen lenen van de vereniging. Vraag dit aan de wedstrijdcommissaris hij kan je daaraan helpen. Maar pas op het is je eigen verantwoordelijkheid om op een wedstrijd te verschijnen met een complete set vereist schermmateriaal, verwacht dus niet dat je coach, leraar of begeleider ongevraagd materialen voor je meeneemt.

Dat kan namelijk wel eens betekenen dat je voor niets naar de plaats van toernooi bent gereden en dat je niet mee kan doen.

Verder moet je erg goed op je geleende spulletjes letten want als je iets kwijt bent of het is gestolen dan verwachten we dat je het zoekgeraakte of ontvreemde artikel aan ons vergoed.