Introductiecursus

Voor € 0,- kunt u of uw kind een introductiecursus volgen bestaande uit drie lessen van 1 uur (iedere week 1 lesavond). De diverse onderdelen van het schermen zoals voetenwerk, aanvallen en verdedigen en partijschermen komen hierbij aan bod. Tijdens de cursus krijgt de cursist zo veel mogelijk persoonlijke aandacht doordat er of één op één dan wel in een kleine groep les wordt gegeven. De lessen worden zo veel mogelijk verzorgd door de maître (dat is de officiële naam voor schermleraar) of assistent trainer, dit kan ook een ouder jeugd-lid zijn.

 

Voor de jeugd zal de introductie gegeven worden op het wapen sabel. Volwassenen kunnen aangeven op welk wapen zij willen schermen: sabel, degen of floret. Deze volwassenen zullen dan begeleid worden door een ervaren schermer op dat wapen.

 

Tijdens de introductie kunt u gebruikmaken van beschermende kleding en een wapen van de vereniging.

 

U kunt aan de cursus deelnemen door u aan te melden bij onze secretaris. Daarmee spreekt u af hoe laat u op welke dag begint.

 

Deelname verplicht u tot niets. Maar na afloop van de cursus hopen we natuurlijk dat u zo enthousiast bent geworden over onze fijne sport dat u besluit om lid te worden.