21 januari 2008

Nederlands Jeugd Kampioenschap deel 1

19 en 20 Januari waren topdagen voor de schermjeugd van Nederland, de nationale kampioenschappen voor de cadetten en junioren werden gehouden op Papendal, Jeroen, Cheryl en Jilly deden mee aan dit toernooi hoewel zij allen nog geen cadet zijn. Jeroen werd uiteindelijk 9e bij de cadetten op sabel en Cheryl eindigde in dezelfde categorie als 10e op de degen. Jilly Wegman wist beslag te leggen op de 16e plaats met het wapen floret, ook in de cadetten categorie. Hierbij van harte gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties, en dit toernooi was natuurlijk een mooie oefening voor het NJK deel 2 (21 en 22 juni 2008, Deventer) in jullie eigen klasse.

1e dag NJK 2007-2008 I

De 1e dag van het NJK 2007-2008 deel I telde 102 deelnemers en is geheel volgens planning verlopen. Er was 1 grote verrassing te noteren. De in Italië woonachtige Nathan Kulhanek was de beste bij Floret Jongens Cadetten.

 


Kampioenen

Floret Meisjes Cadetten : Imam Kulhanek - Zaal Heerooms
Floret Jongens Cadetten : Nathan Kulhanek - Zaal Heerooms
Degen Meisjes Junioren : Cheryl Jahn - de Troubadours
Degen Jongens Junioren : Matthijs de Vries - Putten
Sabel Meisjes Junioren : Jamie van Dongeren - Déropement
Sabel Jongens Junioren : Robbert Goossens - Déropement

Opvallend was het goede resultaat van een tweetal puppillen. Zoals gezegd won Nathan Kulhanek bij Floret Jongens Cadetten en Carmen Berends wist de 2e plaats te behalen bij Degen Meisjes Junioren, Carmen is voor Surtout geen onbekende want zij is de dochter van onze voorzitter René.

2e dag NJK 2007-2008 I

Op de 2e dag van het NJK 2007-2008 I waren er wat minder deelnemers dan de dag daarvoor, nl 88. De laatste finale was daardoor reeds klaar om ca 16:15. Echt grote verrassing waren er niet. Cheryl Jahn en Robbert Goossens wonnen hun 2e titel van dit NJK.


Kampioenen

Floret Meisjes Junioren : Djinn Geurts - O.K.K.
Floret Jongens Junioren : Mats Stijlaart - Scaramouche
Degen Meisjes Cadetten : Cheryl Jahn - de Troubadours
Degen Jongens Cadetten : Mick Broekman - ArgOss
Sabel Meisjes Cadetten : Kayli Hansen - Rapier
Sabel Jongens Cadetten : Robbert Goossens - Déropement

Volledige uitslagen zijn te vinden op de NK2008 pagina

Deel twee van de Jeugdkampioenschappen zullen in het weekeinde van 21 en 22 juni 2008 plaatsvinden in Deventer dan zijn de kuikens, benjamins en de pupillen aan de beurt. Jeroen, Cheryl en Jillyzullen dan in hun eigen klasse uitkomen, we hopen dat we dan meer schermers van Surtout op de loper zullen zien.

 

Meer nieuws...