22 september 2008

Geen JPT maar wel wat anders

11 Oktober zou de Apeldoornse editie van het Jeugd Punten Toernooi, kortweg JPT verschermd gaan worden. Maar door verwikkelingen ontstaan bij de laatste ledenvergadering van de KNAS, is de doorgang hiervan op losse schroeven komen te staan. Zie ook het artikel Ad van der weg verdient de steun van schermend Nederland in deze nieuwsrubriek.

 

Het idee is nu om op deze dag (de zaal was toch al besproken) wel een schermevenement te organiseren, dus geen puntentoernooi maar meer een demonstratie waarin we laten zien dat de breedtesport erg belangrijk is voor de schermsport in Nederland. En te laten zien dat de wens, om beleid vanuit de bond met betrekking tot de breedtesport een andere richting te geven, breed gedragen word. Plannen voor ander beleid zullen door een beperkt aantal sprekers kort worden toegelicht. Door middel van het ondertekenen van een petitie door degenen die op het evenement aanwezig zullen zijn kunnen we duidelijk maken dat we dat velen hier achter staan.

Vooral actief schermen

Maar de dag zal vooral in het teken staan van actief met de schermsport bezig zijn. Over de manier hoe we dat precies gaan aanpakken wordt nog overlegt maar zodra we meer weten zullen we dat aan jullie laten weten.

 

Het wordt dus meer dan alleen een solidariteits-actie voor Ad van der Weg en we hopen dan ook op een grote opkomst van schermende breedtesporters. Dus ook senior schermers of schermertjes die er nog niet aan toe zijn om aan de puntentoernooien deel te nemen zijn van harte welkom, het gaat ten slotte alle schermers in Nederland aan.

 

Meer nieuws...