21 december 2008

Soms ook een beetje pech

Om te beginnen met Monica de Jonge, zij was helaas geveld door de griep en kon op zondag 21 december niet aantreden bij de meisjes pupillen op floret, ze had die dag anders ook erg vroeg uit de veren gemoeten om al om 08.00 uur in Breda op apel te verschijnen. Ook voor Kilian liep de dag anders dan hij zich had voorgesteld maar daarover later meer.

 

Om 12.00 uur waren de jongens en meisjes benjamins op de sabel aan de beurt en ook de jongens junioren floret. In beide categorien deden leden van onze vereniging mee, bij de benjamins sabel Kilian en Quinton Faas en omdat ze bij de KNAS nog ingeschreven staat voor Surtout ook Elvira Brouwer die al weer een tijdje in Zutphen schermt.

 

Goud en verassend brons

Elvira wist in de gemengde poule het goud in de wacht te slepen, en Quinton verassend het brons. Na de voorronden namelijk stond zijn broer Kilian op de tweede plaats en Quinton zelf op de zevende positie wat betekende dat ze op een tableau van acht schermers in de kwartfinale tegen elkaar moesten schermen. Het onverwachte gebeurde en Kilian moest de zege aan zijn jongere broertje laten tijdens een spannende partij die heel erg gelijk op ging en uiteindelijk met vijf tegen vier werd gewonnen door Quinton. Bij de junioren floret ging het niet zo best voor Remco Middelveld de competitie in deze leeftijdscategorie is heel sterk dus door niet helemaal onderaan te eindigen heeft Remco toch een goede persoonlijke prestatie neergezet.

 

Om 15.00 uur moesten de sabreurs cadetten aantreden, Douwe Boonstra en Jeroen Woltjes verdedigden onze kleuren in deze categorie, maar ook voor hen gold dat de competitie te sterk was. Voor geen van beiden kwam dit als een verassing omdat ze van tevoren al wisten dat ze sterke tegenstanders zouden krijgen, ons eigen clublid Robbert Goossens was weer heer en meester in deze klasse, de dag ervoor had hij ook al het goud gewonnen bij de junioren dus van harte gefeliciteerd. Robbert komt uit voor Deropement Zutphen, van onze oud maître Georges Dérop, tijdens dit soort toernooien dus deze bekers tellen niet voor onze score voor de verenigingsbeker.

 

Kleding voldeed vaak niet aan de eisen

Wat opviel tijdens het toernooi was dat vele deelnemers niet op de hoogte waren met de kledingeisen en die voor de wapens. Ook bij leden van onze vereniging miste het een en ander aan noodzakelijke kledingstukken. Kennelijk zijn deze voorschriften niet voldoende bekend. Wij van de leiding trekken ons dat aan en beseffen dat we dit niet voldoende hebben gecommuniceerd. Er was helaas ook geen winkeltje waar ontbrekende kledingstukken of wapens gekocht konden worden dus dat gaf wel wat stress. Gelukkig kon er hier en daar wat geleend worden zodat toch iedereen mee kon doen.

Om dit in de toekomst voor te zijn vind je nu op deze site een overzicht van de kleding en materiaaleisen, klik hier om daar naar toe te gaan.

Of klik bij info op materiaal.

 

Meer nieuws...