23 maart 2009
Vijf jongens van onze vereiging (waar blijven jullie meiden?) hebben deelgenomen aan deze edite van het schermkamp, ook onze zaalassistent Hans Woltjes was dit jaar alle dagen aanwezig als begeleider, en omdat hij ook de schrijver is van dit stukje kan ik je vertellen dat hij er ook erg van heeft genoten.

 

Het begon allemaal op vrijdagavond toen iedereen rond de klok van zeven uur 's avonds aankwam op de kampeerboerderij in Hengelo Gelderland, de inmiddels bekende locatie voor de schermkampers.

 

Die avond werd er na een voorstelronde waarbij het de bedoeling was elkaar een beetje beter te leren kennen om 21.00 uur gestart met een doorschuifcompetitie voor alle schermers in de grote zaal van dit complex. Dus schermpak aan maskers op en lekker partij schermen tegen een heleboel verschillende tegenstanders.

 

Om 22.00 uur vertrokken we met zijn allen voor een stevige wandeling van 4.5 km door het nachtelijke en daardoor erg donkere bos.

 

Gewapend met zaklantaarns en in de veiligheid van elkaars gezelschap was het erg gezellig en toch ook een beetje spannend. Om ongeveer 24.00 uur kwamen we weer teug op het kampement en kropen de kids in hun slaapzakken. Toch bleef het op sommige kamers nog lang onrustig.

 

De volgende ochtend zaten dan ook velen al met kleine oogjes aan het ontbijt dat door de beheerders weer prima was voorbereid. Door de leiding en geholpen door de kinderen die corveedienst hadden werd alles op tafel gezet. Na het ontbijt was het tas met schermspullen inpakken en in een bus of auto laden om vervolgens onder leiding van Chritaan en Dominic richting sporthal te wandelen, een tripje van ongeveer 1,5 km. Daar aangekomen volgde een spelprogramma in de zaal en werden er voorbereidingen getroffen voor het puntentoernooi dat dit jaar deel uitmaakte van het schermkamp. Alle deelnemers hieraan deden er dus ook aan mee voor sommigen ws dat de eerste keer. We hopen dat ze de smaak te pakken hebben gekregen en er allemaal weer bij zullen zijn in Baarn.

 

Tussen de midddag werd het meegebrachte lunchpakketje opgegeten en de middag stond in het teken van het puntentoernooi. Onze schermers hebben goed hun best gedaan, en ook wil ik Remco en Jeroen even een complimentje geven voor de goede manier waarop zij hebben gescheidst bij de jeugdige sabreurs. Prima werk jongens. Klik op deze link voor foto's die Everhard de vader van Kilian en Quinton maakte tijdens dit toernooi

 

's avonds was er een heerlijke warme maaltijd met soep vooraf, als hoofdgerecht gebakken aardappeltjes, een gehaktbal, sla, wortelen & doperwtjes en appelmoes, daarna twee bolletjes ijs als toetje. Later was er de traditionele bonte avond. waabij een aantal groepjes iets leuks hadden ingestudeerd, zo was er een schimmenspel die een gruwelijke operatie liet zien vanuit de operatiekamer van dokter Frankenstein. Waren er verschillende stand-up comedians actief die moppen tapten en was er een optreden van Jeroen en Hans Woltjes die zich als Rasjid en Achmed Al Kasaar hadden verkleed en een aflevering van "Altijd prijs met Achmeeeed" opvoerden. Degenen die niets hadden ingestudeerd ontkwamen echter niet aan een optreden en schreeuwden hun kelen schor tijdens de Karaoke.

 

Om 22.30 was het weer tijd om naar het bos te gaan waar een sluipspel en een geluiden spel werden gespeeld. Bij de één was het de bedoeling om zo vaak mogelijk ongezien binnen een cirkel te komen. wanneer je door de bewaker werd gezien en beschenen met een zaklamp moest je terug naar af en opnieuw beginnen.

 

Bij het andere spel hadden de begeleiders zich verstopt in het bos rond een centrale plek, en hadden ze verschillende geluidjes bij zich, zoals een badeendje een ratel een fluitje enzovoorts, groepjes kinderen moesten de verstopte "vossen" op het gehoor zien op te sporen en hun briefje laten aftekenen. De uitslag (ook van het puntentoernooi) is misschien al bekend en te vinden op de site van Fencing Club Almere.

 

Laat en nu duidelijk erg moe gingen de kids weer naar hun mandjes, en deze nacht was het duidelijk eerder rustig.

 

De volgende ochtend vertrokken we na het ontbijt weer richting de sporthal waar een trainingscaroussel werd uitgezet, groepen kinderen draaiden door langs verschillende maîtres en begeleiders en kregen bij elk van hen een kwartier een specifieke schermhandeling aangeleerd of een voor het schermen geschikte conditie- of krachttraining.

 

Tussen de middag werd het lunchpakketje gegeten en was er een lekker broodje kroket dat er na al die inspannigen wel in ging.

 

Na het eten was er het laatste sportieve onderdeel van het schermkamp, Het punten/tijdslimiet spel. steeds verschillende groepjes kinderen streden met en tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te krijgen bij het A spel en zo min mogelijk tijd te gebruiken bij het B spel van een onderdeel. Na vier minuten werd gewisseld bij hetzelfde onderdeel. en werden de rollen dus omgedraaid. Daarna vertrok elk groepje weer naar een volgend onderdeel met weer andere tegenstander. Er waren een zestal onderdelen er er werd fanatiek gestreden ondanks de vermoeidheid.

 

Daarna was het zaak al je spullen weer bij elkaar te verzamelen in je tas te stoppen en in een bus te leggen, om daarna voor de laatste keer terug te wandelen naar de kampeerboerderij, daar aangekomen moesten de koffers weer gepakt en de kamers opgeruimd. Vanaf 16.00 uur druppelden de ouders binnen om hun kinderen weer op te halen en werd de leiding even in het zonnetje gezet maar ook de ouders en de kinderen kregen een complimentje omdat alles zo fijn was verlopen.

 

Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis en ik hoop dat er weer vele nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en dat we een aantal van hen binnenkort weer terug zullen zien bij toernooien in het land.

 

Dit was het voor nu ik hoop dat er binnenkort nog meer foto's en mischien wel een filmpje op onze site te zien zal zijn maar dat is iets voor later.

 

Meer nieuws...