20 juni 2011
Het Nederlands jeugd Kampioenschap schermen (NJK) in Berghem onder de rook van Oss is verdeeld over zaterdag 18 en zondag 19 juni. Zaterdag stonden van onze club op de schermloper: Bas en Kilian en zondag: Enli, Dirk-Jan en Quinton. Ondanks dat de zaal krap was voor het grote aantal schermers met weinig ruimte voor de ouders, was de sfeer gemoedelijk.

Bas en Kilian zijn beide door de selectieronde heen gekomen en konden zich plaatsen op het tableau. Kilian verloor echter met 11/15 van zijn maatje Matthijs en werd daarmee 9e, terwijl Bas won van David. Bas werd echter in de volgende eliminatieronde uitgeschakeld door Elvira en eindigde daarmee op de 4e plaats.

Enli heeft heel wat treffers gemaakt, maar kon dat helaas niet omzetten in winst. Dirk-Jan en Quinton komen wel door de selectierondes heen en plaatsen zich op het tableau. Quinton is vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Dirk-Jan wint daar met 10/3 van Igor. In de 2e eliminatieronde wint hij van Tim met 10/1. Quinton verloor daar helaas met 8/10 van Kimberly en eindigde daarmee op de 4e plaats . In eliminatieronde 3 verliest Dirk-Jan met 8/10 van Bente. Daarmee haalt hij een 2e plaats op het podium.

 

Kijk voor de foto's bij het Fotoalbum of klik hier.

 

Meer nieuws...