27 mei 2012

Sportiefste school van Apeldoorn

Het begon al om 9 uur met het klaarzetten van de materialen in het vrijgemaakte tekenlokaal, een beetje aan de krappe kant om de 14 deelnemers de beginselen bij te brengen maar het lukte allemaal prima.

 

Er waren 's morgens twee clinics van ongeveer een half uur één voor de jongens en één voor de meiden. Dit omdat geen van hen ooit geschermd had en ze op die manier wat basisvaardigheden konden leren. Na de lunch, die prima verzorgd en smakelijk was, begon de eliminatie. Omdat er hier niet door voorrondes bepaald kon worden wie tegen wie zou aantreden werd dit door loting gedaan met behulp van speelkaarten, een systeem dat prima uitpakte.

 

Nadat we zo de volgorde hadden bepaald gingen ze de strijd met elkaar aan, het was goed om te zien dat er het nodige van de opgedane kennis was blijven hangen en er werd dan ook prima geschermd. Helaas liet de techniek het een beetje afweten en kon een aantal partijen niet elektrisch worden afgewerkt. Maar door de partijen in te korten tot drie treffers kon door jureren het programma toch binnen de gestelde tijd worden afgewerkt.

 

Aan alle deelnemers zijn vouchers aangeboden voor een gratis proefles, de eerste vier kregen er nog een bidon bij en de winnaars van de eerste prijs mogen een maand lang gratis lid worden van onze club.

Ik zal de namen even noemen van de eerste vier, te beginnen met de dames. Op vier was dat Emma Visser (Gymnasium), op drie Sophie van Het Christelijk Lyceum, op twee Anne Schutte (Veluws College) en op de eerste plaats Nienke Grasmeijer van de Heemgaard. Bij de heren waren dat respectievelijk, Damian Seynaeve (Chr. Lyceum), Didier de Vries (Heemgaard), Arvid (nee, niet Kardolus) Korporaal (chr. Lyceum) en bezette Kiley Evers (Heemgaard) de eerste plaats.

 

Na de prijsuitreiking alle schermspullen weer verzameld en uiteindelijk om een uur of vijf thuis, moe maar tevreden over een zeer geslaagde sportieve dag. Waar Surtout, mocht er volgend jaar weer een edtie worden georganiseerd, graag weer aan mee zal werken.

 

We hopen uiteraard dat we een aantal deelnemers enthousiast hebben gemaakt en zien ze graag verschijnen in onze schermzaal om hun tegoedbon te verzilveren. Het zou natuurlijk helemaal prachtig zijn als we door dit evenement een aantal nieuwe leden zouden kunnen noteren.

 

Vandaag 27 april staat er een mooi artikel in de Stentor door Hemmy van Reenen (redacteur en initiatiefnemer van dit evenement) met daarbij een grote foto van het schermen. Via onderstaande link kun je ook nog een kort filmpje bekijken met een impressie van deze geslaagde sportdag.

 

Rest nog de dank uit te spreken aan het KSG voor de prima organisatie en de begeleiding, door de leerlingen van de sportopleiding en het kader van de school. Ook het initiatief van de Stentor verdient een compliment. Niets dan lof en graag tot volgend jaar.

 

Last but not least Georges Derop bedankt voor het beschikbaar stellen van materialen en de hulp bij het bedenken van het eliminatiesysteem.

 

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/10934523/Christelijk-Lyceum-sportiefste-school-van-Apeldoorn.ece

 

 

 

 

Meer nieuws...